СУ "Н. Катранов" с първа книга написана от деца

Преглеждания: 16 #
20 May 2019

СУ "Николай Катранов" е с първата книга на училището, която в същото време е и първата детска книга, а нейни автори са ученици от училището, съобщи за Актуално Свищов Милена Богданова. Книгата „Израстваме заедно. Уроци на деца за деца и родители” събира едногодишната работа на ученици от СУ „Николай Катранов” по проект „Израстваме заедно", финансиран от Министерството  на образованието и науката по национална програма „Заедно за всяко дете” /за учебната  2018 – 2019 г./
"В проекта повишихме социалните и гражданските си компетентности, формирахме различни умения за живот, разширихме компетентностите си по роден и чужд език, дигиталните си компетентности и познания по изкуства, както и научихме за терапевтичното им въздействие. Обученията и тренингите се провеждаха от специалисти /психолози/ за родителски групи и ученици, но и от родители, в тяхната значима професионална роля и опитност", разказа Милена Богданова, координатор на проекта. 
В началото книгата разказва за необходимостта от включването в проекта . Освен това се разказва и през какви обучения са минали участниците, добри практики, които могат да се ползват, работни листи за професиите, които децата са изработили, като приложение към книгата. 
Смисълът е че училището, семейството и детето се променят непрекъснато и израстват заедно в целия процес на образование и когато това е осъзнато има смисъл и полезност за всички, коментира още Милена Богданова. 
 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/