СУ „Н. Катранов" получи знак „eTwinning училище“

Преглеждания: 120 #
21 Mar 2020

СУ „Николай Катранов“ получи почетния знак „eTwinning училище“ за поредна година, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Този път отличието е за учебната 2020-2021 година.
Програмата „eTwinning“ насърчава училищното сътрудничество в Европа посредством Информационни и комуникационни технологии (ИКТ), като осигурява подкрепа, инструменти и услуги за училищата. Платформата „eTwinning“ предлага и много възможности за безплатно и непрекъснато онлайн професионално развитие на учителите.
Стартирана през 2005 година като основна дейност на Програмата на Европейската комисия „еLearning“, „eTwinning“ от 2014 година окончателно е интегрирана към „Еразъм+“ – програмата на Европейския съюз за образование, обучение, младежки дейности и спорт.
Идеята за удостояването със знака „eTwinning училище“ е да се оцени и награди участието, ангажираността и отдадеността не само на отделните еТуинъри, но и на целите екипите от учители и училищни ръководители в рамките на съответното училище. Училищата имат висока видимост на европейско равнище и могат да показват знака „eTwinning училище“ във всичките си рекламни и информационни материали.
„Получаването на статус „eTwinning училище“ представлява път за развитие с елементи, които могат да бъдат оценени обективно. Това не е състезание, а по-скоро напредък от едно ниво към следващото.
„eTwinning училищата“ са признати за лидери в сферата на:​ дигитална практика, тракита за електронна безопасност и др. В момента СУ „Николай Катранов“ работи по 19 „eTwinning“ проекта.
Поздравления за ръководството на училището, учителите и учениците, които работят по програмата!”, разказа Йорданка Илиева, старши учител ИТ.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Снегът пак изненада експертите на "Цанко Церовски" 2 /СНИМКИ/