СУ „Димитър Благоев” с дарителска кампания на детска литература

#
08 Jan 2019

СУ „Димитър Благоев” стартира дарителска кампания на детска литература, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. „Събираме детска и юношеска литература за обогатяване на училищната библиотека на училището. Учениците четат редовно и са в търсене на нови и вълнуващи заглавия. Стараем се да покрием търсенето докато го има”, коментираха от СУ „Д. Благоев”. Сборни пунктове за събиране на книите са училищната библиотека, дрогерия "Биолайф" (бившата Топфарма до светофара) и детски център „Диванета".
Поколението на интернет и високите технологии е възможно да бъде заинтересувано от четенето. Ключовата дума е „заинтересувано“, а не „накарано“. „Молим всички, които имат детска и юношеска литература, която не използват вече, да я дарят на училищната ни библиотека! Тук тя ще бъде използвана по предназначение и многократно”, допълват от СУ „Димитър Благоев”.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK