СУ "Д. Благоев" участва в проект на Еразъм+

Преглеждания: 107 #
04 Jun 2019

Група от 12 ученици и двама учители от СУ “Димитър Благоев“ участваха в среща по проект „Да се научим да учим” по програма Еразъм + в Полша, съобщават от училището. Начинанието е финансирано от Европейската комисия и в него участват училища от България, Португалия и Полша. Първият ден участниците се опознаха посредством игри, дискусии и занимания на открито. Следобедът бяха посрещнати от кмета на града, председателят на местната комисия за средно образование, директорът на училището домакин и изпълнители от местния танцов състав на организирано мероприятие в центъра на града. Учениците от полска страна разведоха групите от България и Португалия из града.
Вторият ден участниците посетиха училището, където караха часове по химия, биология и физика. Изключително интересни занятия бяха подготвили учениците и учителите от Полша, а учениците от България и Португалия правиха експерименти, лабораторни упражнения и разгледаха училището. Следобеда беше много емоционален и изпълнен с екстремни изживявания в състезание с моторни лодки и разходка по брега на езерото.  Вечерта участниците опознаха музикалната култура като представиха типични танци. Българските хора бяха сред любимите.
Ден трети участвахме в часове по английски език, в които ни показаха интересни начини за използване на телефони в часовете и караоке като методи за усвояване на лексикални единици и упражняване на наученето. Уроците по театрално майсторство бяха изключително забавни и учениците трябваше да влязат в роля и да разиграят пиеса по поставени сценарии.  Следобед играхме волейбол и баскетбол в смесени отбори.
Ден четвърти посетихме най-големия природен парк в Европа, където имахме възможността да влезем в бункер, построен и използван от партизаните, а след това си направихме лагерен огън и обяд, разказват от училището. Вечерта бяхме на дискотека на корабче, където ученичка от полското училище изнесе концерт, а след това ученическият им съвет направи дискотека. Настроението и приятелските взаимоотношения можеха да отстъпят по уникалност само на залеза, уточняват от СУ "Д. Благоев". 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/