СУ „Д. Благоев” участва в 9-то състезание по правопис на английски

#
23 Feb 2019

На 25.02 г. в СУ „Димитър Благоев” ще се проведе училищният кръг от Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2019, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.  
Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 22 февруари до 1 март 2019 г в 297 училища в цялата страна. В него тази година ще участват над 6500 ученици, които са се готвили в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 23 и 24 март 2019 г. в 8 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 21 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е  Бянка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.
Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". То се организира от фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. Осъществява се в партньорство с фондация „Америка за България”,  посолството на САЩ и МОН.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK