СУ „Д. Благоев” участва в 9-то състезание по правопис на английски

Преглеждания: 17 #
23 Feb 2019

На 25.02 г. в СУ „Димитър Благоев” ще се проведе училищният кръг от Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2019, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.  
Това е първият етап от надпреварата, който се провежда от 22 февруари до 1 март 2019 г в 297 училища в цялата страна. В него тази година ще участват над 6500 ученици, които са се готвили в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 23 и 24 март 2019 г. в 8 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 21 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е  Бянка Месова от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“, гр. Перник.
Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". То се организира от фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. Осъществява се в партньорство с фондация „Америка за България”,  посолството на САЩ и МОН.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!