СУ “Д. Благоев” се включи в борбата срещу училищния тормоз

#
27 Feb 2019

Ученици и учители от СУ „Димитър Благоев” днес бяха облечени в розово, носиха розови аксесоари, балони и лентички и по този начин се обявиха срещу училищния тормоз, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Представители на ученическия съвет украсиха и разпространяваха материали и информация за инициативата.

На 27 февруари се отбелязва Деня на розовата фланелка. Инициативата датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. Отбелязването на Деня ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.

По този повод екипът за подкрепа на личностното развитие на СУ „Димитър Благоев“ инициира поредица от срещи под надслов "Академия за родители". Днес вечерта се състоя среща с родители, с които се разговаря в търсене на съвместни решения за превенция на тормоза и насилието . Посланието към всички е – „Тормозът е представление с малко актьори и много публика - Не отминавай! Ти можеш да спреш тормоза в училище!"

 

 

пред Извикано

Общината фалира: вместо нов транспортен план - забраняват паркирането в центъра! В края на най-безличния Общински съвет, по-правилно е да се нарича Восъчен театър или Восъчно позорище, т.нар. съветници са на път да вземат поредното си недомислено решение. 

Официална страница на FACEBOOK