СУ “Д. Благоев” се включи в борбата срещу училищния тормоз

Преглеждания: 20 #
27 Feb 2019

Ученици и учители от СУ „Димитър Благоев” днес бяха облечени в розово, носиха розови аксесоари, балони и лентички и по този начин се обявиха срещу училищния тормоз, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Представители на ученическия съвет украсиха и разпространяваха материали и информация за инициативата.

На 27 февруари се отбелязва Деня на розовата фланелка. Инициативата датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. Отбелязването на Деня ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.

По този повод екипът за подкрепа на личностното развитие на СУ „Димитър Благоев“ инициира поредица от срещи под надслов "Академия за родители". Днес вечерта се състоя среща с родители, с които се разговаря в търсене на съвместни решения за превенция на тормоза и насилието . Посланието към всички е – „Тормозът е представление с малко актьори и много публика - Не отминавай! Ти можеш да спреш тормоза в училище!"

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!