СУ „Д. Благоев” с дарение за деца сираци

#
15 Jan 2019

Ученически съвет на СУ "Димитър Благоев" проведе кампания в подкрепа на инициативата на Национално сдружение на сираците в България, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. 
Педседателя на сдружението на сираците Слави Михайлов обяви, че в общежитието към Обединено училище "Христо Ботев" село Мечка, община Плевен, се нуждаят от помощ. В общежитието пребивават 20 деца от социално слаби семейства от Въбел, Черковица, Никопол и Плевен. В последващ разговор с директорката Цветислава Симеонова стана ясно, че всички деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци, учащи в училището са общо 140 на брой, които също имат належаща нужда от дрехи и обувки. Директорката допълни, че има нуждаещи се деца и в детската градина в селото. Ученическият съвет при СУ "Димитър Благоев" проведе кампания по събиране на дрехи и обувки в училище. Събраните материали - дрехи, обувки, играчки, книжки и ранички вече са закарани в интернатното училище. Всички бяха безкрайно щастливи и благодарни. Доброто не струва скъпо, но много се цени!

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK