СУ „Д. Благоев” с дарение за деца сираци

Преглеждания: 16 #
15 Jan 2019

Ученически съвет на СУ "Димитър Благоев" проведе кампания в подкрепа на инициативата на Национално сдружение на сираците в България, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. 
Педседателя на сдружението на сираците Слави Михайлов обяви, че в общежитието към Обединено училище "Христо Ботев" село Мечка, община Плевен, се нуждаят от помощ. В общежитието пребивават 20 деца от социално слаби семейства от Въбел, Черковица, Никопол и Плевен. В последващ разговор с директорката Цветислава Симеонова стана ясно, че всички деца от социално слаби семейства, сираци и полусираци, учащи в училището са общо 140 на брой, които също имат належаща нужда от дрехи и обувки. Директорката допълни, че има нуждаещи се деца и в детската градина в селото. Ученическият съвет при СУ "Димитър Благоев" проведе кампания по събиране на дрехи и обувки в училище. Събраните материали - дрехи, обувки, играчки, книжки и ранички вече са закарани в интернатното училище. Всички бяха безкрайно щастливи и благодарни. Доброто не струва скъпо, но много се цени!

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!