СУ „Д. Благоев” отбеляза Международния ден на хората със Синдором на Даун

#
21 Mar 2019

СУ „Димитър Благоев” се включи в Международния ден на хората със Синдором на Даун, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Днес нашите ученици бяха със шарени чорапи, снимаха се под формата на сърце пред училище и изпратиха своето послание към всички: Нека различието ни обединява, защото заедно сме по-силни!

Екипът за личностно развитие и ученически съвет при СУ „Д.Благоев” организираха днес шарено и забавно предизвикателство! 21-ви март е Международен ден на хората със Синдром на Даун. Обуват се шарени чорапи, за да се покаже, че светът е шарен и подкрепя хората с тази генетична аномалия! За първи път този ден е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации, с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година. От 2012 г. Организацията на обединените нации (ООН) официално подкрепя инициативата. Международната асоциация на хората със Синдром на Даун стимулира своите членове по целия свят да избират свои собствени инициативи и събития, с които да привличат внимание и да разясняват какво представлява синдрома, какво означава той за хората, които са засегнати от него и как те играят важна роля в нашия живот и общества.  От СУ “Д. Благоев” изказват благодарност на Владислав Георгиев, който осигури дрон за направата на снимки.

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK