Студентите на Академията сред призьорите на Националния университетски шампионат по футзал

#
20 Dec 2018 136

Представителният отбор на Стопанска академия „Д. А. Ценов” по футзал спечели купа и бронзови медали в организирания от Асоциацията за студентски спорт и Аматьорската футболна лига към Българския футболен съюз, Национален университетски шампионат по футзал, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище. Спечелените отличия легитимират дългогодишните футболни традиции на свищовското висше училище и отново, след 12 години, отбор от колективните спортове е на почетната стълбичка на призьорите от национални университетски шампионати.
За втора поредна година свищовските студенти, водени от старши преподавател д-р Асен Атанасов, участваха в надпреварата, която се проведе от 14 до 16 декември в Дом на футбола, Национална футболна база Бояна. Отборът на Стопанска академия последователно надигра отборите на Академията на МВР с резултат 5:0, Университет за национално и световно стопанство – София със 7:5, и Нов български университет с убедителното 7:1. В оспорван полуфинал свищовските студенти отстъпиха на отбора на Софийски университет с 2:5. Отличното представяне на отбора бе високо оценено от присъстващите специалисти по футзал. Атестат за постигнатия значим успех е и номинацията за най-добър вратар на турнира, награда получена от Виктор Петров Владимиров.
По думите на ст. преп. д-р А. Атанасов, заслугата за постигнатите резултати е на целия отбор в състав: Виктор Владимиров; Велислав Денчев; Виктор Иванов; Ивайло Райчев; Петър Петров; Кирил Фидин; Пламен Иванов; Мартин Колев; Лука Луканов; Айсун Ахмедов; Красимир Кирилов. „Постигнатият успех е важна стъпка към основната цел пред отбора, а именно класиране за финалния етап от националната надпревара по футзал, който ще се проведе по време на Универсиада 2019 г.”, коментира ст. преп. д-р А. Атанасов. Съдействие и подкрепа при организацията за участието на свищовските студенти в университетски шампионат по футзал, оказа академичното ръководство и Студентски съвет при Стопанска академия.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!