Студенти от Академията честваха 3-ти март на Шипка

#
05 Mar 2019

Студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” честваха националния празник на България и 141 години от Освобождението на страната, на връх Шипка, съобщиха от пресцентъра на Висшето училище. Походът до паметния връх, символизиращ желанието и единението на българския народ да извоюва свободата си, бе организиран от Студентски съвет. Около 50 възпитаници на свищовското висше училище за поредна година изкачиха стъпалата до легендарния връх, където се води най-епичната битка по време на освободителната война.
Пред монумента с бронзовия лъв, студентите поднесоха венец и цветя, и отдадоха почит пред подвига на героите, жертвали живота си за свободата на България. Свищовските студенти присъстваха и на тържествения митинг на площада под върха, където председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева, произнесе слово по повод националния празник – 3 март. Сред участниците в похода до връх Шипка бяха и чуждестранни студенти, които се обучават в Стопанска академия по програма Еразъм+.
 Представители на академичната общност - ректорът доц. д-р Иван Марчевски, студенти, преподаватели и служители на свищовското висше училище участваха в тържественото общоградско честване на 3 март в Свищов.

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK