Студенти и преподаватели отбелязаха Световния ден на туризма

Преглеждания: 18 #
28 Sep 2018

Туристическа обиколка на част от забележителностите в град Свищов посветиха на Световния ден на туризма, студенти от бакалавърска специалност „Икономика на туризма” и от други специалности, проявяващи интерес към туризма, магистърска програма „Икономка и мениджмънт на туризма” и преподаватели от катедра „Икономика и управление на туризма” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Висшето училище.  Начало на обиколката бе паметникът на дарителите пред Академията, а след това маршрутът премина през: църквата „Света Троица” – построена от Кольо Фичето; Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови”; Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”; Самоковлиевата къща с експозицията „Градски бит и култура”. Забележителностите на Свищов представи Рени Илиева – екскурзовод от Исторически музей – Свищов, а студентите - първокурсници за първи път имаха възможност да разгледат тези места.

По време на обиколката беше припомнено, че Световният ден на туризма се чества от 1980 г. и се свързва с приемане на устава на Световната организация по туризъм към ООН, а целта на тази инициатива е да се привлече вниманието на международната общественост към значението на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфери на обществения живот. По данни на Световната организация по туризъм, през последните последователни години на растеж, туризмът е с голям принос за икономическото възстановяване, създаване на работни места и възможности за общности в много части на света.

По повод мотото на тазгодишното честване на Световния ден на туризма – „Туризмът и дигиталната трансформация”, преподаватели и студенти се обединиха около становището, че нарастващото въздействие на технологиите и иновациите в сферата туризма, обществото и околната среда, има потенциал да допринесе за устойчив растеж в съответствие с целите на Световната туристическа организация за устойчиво развитие на туризма.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!