Студ и сняг утре, топлото се завръща в събота

Преглеждания: 17 #
11 Mar 2019

Променливо, но по-хладно време ни очаква в следващите няколко дни, а завръщането на топлото за месеца време - в събота и неделя, пише дир.бг.
Днес облачността ще бъде променлива, увеличаваща се от запад. В северозападните райони вече нахлува по-студен въздух, а вятърът е умерен, от запад-северозапад. До края на деня по-хладният въздух ще обхваща страната. Дневните температури в ранния следобед ще са от около 13-14 на северозапад до все още около 20 в южните и източни райони.
Преваляванията ще започнат в следващите часове, отначало  в централните западни райони, а до полунощ ще обхванат Северна и Западна България. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлува още по-студен въздух.
До сутринта ще вали над цялата страна, като в предбалкана и високите полета на Западна България, включително в Софийско, дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка.
През деня ще бъде облачно, с валежи от дъжд и сняг. Сняг с образуване на временна снежна покривка ще вали в Софийско, високите части на Западна България, Предбалкана и Лудогорието. Образуващата се там тежка и мокра снежна покривка на места е възможно да причини проблеми по пътищата и с електроснабдяването.
Дъжд ще вали в по-голямата част на низините и  в Югозападна България под Кресненското дефиле.
Дневните температури ще са от около нула, плюс един по високите полета, до 7-8 градуса в крайните югозападни райони, ниската част на Видинско и Горнотракийската низина. В планините ще вали сняг и ще се образува допълнителна снежна покривка.
Особено сложно ще бъде положението по старопланинските проходи. Ако пътуването ви утре не е належащо - отложете го!
В сряда ще настъпи бързо подобрение на времето. Денят ще започне с доста ниски температури по високите полета 0 от минус 4, минус 5 градуса до плюс 3-4 на места в низините с вятър и  без снежна покривка. През деня максималните стойности ще са от 5 до 11 градуса.
В четвъртък и петък отново на места ще превали, но вече дъжд, освен в планините над 1000-1200 метра надморска височина, а валежите ще са по-слаби от утрешните.
От петък температурите тръгват нагоре и в събота и неделя ще достигнат отново стойности около и над 20 градуса, в неделя и до 22-24 градуса.

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK