Страхува ли се Общината от обществено обсъждане на „Бюджет 2021“?

#
02 Feb 2021 322

Вследствие на настоятелните граждански искания за повече прозрачност и коректно отношение при провеждане на обсъждането, Община Свищов за първи път предварително публикува основните параметри на проекта за бюджет. Прави впечатление, обаче, че публикуваните материали са значително по-малко от тези, които други общини в нашата страна публикуват по повод това обсъждане.
Възниква въпрос
ът, от какво се смущава Община Свищов, та предоставя само минимално количество информация? От мнението на жителите на общината ли?
Към днешна дата не е напълно ясно дали обсъждането ще се проведе присъствено или ще бъде единствено онлайн чрез видеоконферентен разговор.
Крайният срок за изпращане на становища и коментари от заинтересовани физически и юридически лица относно проекта на бюджет е 9 февруари 2021 г., 16:00 ч.
Заповед за провеждане на публично обсъждане:
https://svishtov.bg/images/docs/docs_370073883.pdf
Проект на бюджет за 2021 г. (план на приходите, план на разходите, разчет за капиталовите разходи, разчет за средствата от ЕС):
https://svishtov.bg/images/docs/docs_139933733.7z

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в "индустриалната зона" - изоставената казарма