Стоян Николов - Торлака се срещна с почитатели

#
09 Feb 2019

Стоян Николов Торлака се срещна с почитатели на своето творчество от Свищов. Неговото име нашумя през 2014 г., когато издаде „Северозападен роман”. Тогава за първи път на книжния пазар се появи книга, написана на диалект. След нейния успех, авторът пише още две части, отново на диаленкт.
„Северозападен роман ” продължи с „Автономията????“ (2015) - катарзисът в историята, труден за преодоляване и бурен. Малко по-саркастична, малко по-цинична, но и много искрена и трогателна. През 2016-а се появи и развръзката „Май ше ни бъде…“, която успя да излекува всички рани от „Автономията????“ и да отговори на очакванията на читателите.
Авторът представи в Свищов и своята историческа книга „Иваил цар”, която също е в две части.
Обстановката беше непринудена, като на приятелско събиране. Стоян Николов сподели, че е за втори път в Свищов, след идването си преди 15 години, и определено му харесва посрещането. Попитан дали има предложения за филмиране на някои от своите произведения, той отговори утвърдително. Предвид спецификата на диалекта, обаче, той все още не е дал съгласието си за определен актьорски състав.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK