Стоян Николов - Торлака се срещна с почитатели

Преглеждания: 12 #
09 Feb 2019

Стоян Николов Торлака се срещна с почитатели на своето творчество от Свищов. Неговото име нашумя през 2014 г., когато издаде „Северозападен роман”. Тогава за първи път на книжния пазар се появи книга, написана на диалект. След нейния успех, авторът пише още две части, отново на диаленкт.
„Северозападен роман ” продължи с „Автономията????“ (2015) - катарзисът в историята, труден за преодоляване и бурен. Малко по-саркастична, малко по-цинична, но и много искрена и трогателна. През 2016-а се появи и развръзката „Май ше ни бъде…“, която успя да излекува всички рани от „Автономията????“ и да отговори на очакванията на читателите.
Авторът представи в Свищов и своята историческа книга „Иваил цар”, която също е в две части.
Обстановката беше непринудена, като на приятелско събиране. Стоян Николов сподели, че е за втори път в Свищов, след идването си преди 15 години, и определено му харесва посрещането. Попитан дали има предложения за филмиране на някои от своите произведения, той отговори утвърдително. Предвид спецификата на диалекта, обаче, той все още не е дал съгласието си за определен актьорски състав.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK