Станимира Ницова: Благодаря за помощта

#
16 May 2020 2738

Както повечето от вас си спомнят, в края на лятото, цял Свищов, а и не само, се обедини около каузата на Станимира - младата майка с тежко онкологично заболяване, което накара огромна част от свищовлии да покажат, че дарителския дух все още е жив.

Всичката тази съпричасност и любов, която получи я накара да повярва в своята победа, но в продължение на няколко месеца нямаше яснота около последните медицински манипулации през които преминаваше тя.

Само преди няколко дни, в социална мрежа, самата Станимира сподели, че последния курс на химиотерапия е преминал в средата на месец декември миналата година, а резултата от преминатия ядрено-магнитен резонанс, в началото на януари 2020 година, не показва туморен процес.

PET скенера, който е последвал през следващия месец потвърждава резултатите от изследването, което е направено месец по-рано и също показва липсата на туморни процеси. Последвалата колоноскопия, която е направена преди два месеца води към същия извод - не показва наличието на ракови клетки.

В резултат на проведените изледвания и прегледи, лекарския екип предприема колостомиране (извеждане на дебелото черво в предната част на корема), което ще бъде временно до изчистване на организма.

Само след два дни, на 18 май предстои следващата оперативна намеса, която има за цел да затвори ректовагиналната фистула, а иззетия материал ще бъде изпратен за изследване. Ако операцията и възстановителния процес мине по план, следващата стъпка ще бъде връщане на дебелото черво на мястото му.

В края на обръщението си Станимира Ницова завършва по следния начин: "Благодаря на всички за помощта, която всички вие ми оказвате! Благодаря и за търпението ...! Бъдете здрави и благословени!

Мирослав ВАСИЛЕВ

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В света на птиците, снимки на Дамян ПЕТКОВ