Стъки инициира референдум - да гласуват ли българите в чужбина?!

#
19 Jul 2021 195

Да гласуват ли българите в чужбина, да има ли 100% машинно гласуване и да приеме ли България еврото? Това са трите въпроса, на които ще се търси отговор чрез референдум, научи Актуално Свищов.

Приятели, със Станислав Недков - Стъки, основахме Консервативно - патриатичното движение /КПД/ като алтернатива на проядената от корупция политическа система. Обещахме ви промяна и днес ви предлагаме нещо конкретно - иницииране на национален референдум с 3 точки. Това заявиха за Актуално Свищов от пресцентъра на КПД.

1. Трябва ли да има 100% машинно гласуване?

Данните от последните избори - в секциите с машини активността е 38%, а с хартия е около 50%. Имаме най-ниската избирателна активност на прехода. 2 200 000 гласуваха с хартиена бюлетина на 04.04. Сега, 3 месеца по-късно, 600 000 от тях не отидоха да гласуват, след като в 45 НС бе въведено задължителното машинно гласуване..

Конституционният съд не поиска да ни чуе, трябва да ги задължим да го направят чрез този Референдум.

Всички европейски страни, които направиха опит с машинно гласуване, скоро след това го отмениха, като в Германия дори беше забранено от КС - поради непрозрачност на цялата процедура на гласуване.

2. Да приеме ли България еврото?

Според мнозина експерти това ще доведе до повишаване на цените на стоки и услуги, но не и на заплатите и пенсиите. Левът е едно от малкото български неща, които все още не са ни отнели. Посегнаха на семейството (дъгата), на децата (осиновяване), на хорото и традициите (чалгата на Слави). Съгласни ли сме да си дадем геройския “лев”?

3. Трябва ли да гласуват българите в чужбина?

Основен приотитет на КПД е борбата с демографската криза. Трябва да направим така, че да приберем българите от чужбина, а не да им разкриваме секции, при които гаранцията за честно отчитане на техния глас е почти нулева. Държавата да създаде условия за икономически растеж, инвестиции и откриване на нови работни места, за да прибере в родината тези българи, които са отишли временно или сезонно да работят в чужбина. За българите, които са се установили трайно там, гласуването е един добър повод те да се приберат в родината, за да видят роднини и приятели.

Започваме подготовка за организиране на национален референдум по горните 3 точки. Търсим съмишленици и доброволци, които да се включат в обществено полезната ни инициатива. Свържете се с нас на kpdbulgaria@gmail.com, завършва съобщението.

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

На плаж в Свищов и... Никопол /СНИМКИ/