Спряха машинното гласуване в Свищов и областта

#
04 Apr 2021 511

Гласуването с машини в целия избирателен район - Велико Търново е спряно, заради проблем с нареждането на преференциите, съобщи пред журналисти днес Димитър Димитров, член и говорител на Централната избирателна комисия. Първите трима от списък за преференции за определена коалиция в избирателния район се преместени на последните три места в списъка, който се показва на екрана. Машинното гласуване се спира в 320 секции в района, то продължава само с хартиени бюлетини.

Очаква се РИК - Велико Търново да излезе с решение как ще се отчитат подадените през машините преференции, но вероятно ще се запази изборът направен от гласоподавателите. Проблемът е открит сравнително рано, малко след 08:00 часа по сигнал от Демократична България". Той е можел да бъде избегнат, защото още при пускането на машините се прави разпечатка на протокола, но никой не обърнал внимание, че имената в списъка на преференциите са объркани, каза Димитров.

По-рано от РИК Велико Търново съобщиха, че фирмата, отговорна за машинното гласуване е получено уверение, че въпреки размяната на имената спрямо номера на преференцията, ако се гласува за номера той ще бъде зачетен в края на гласуването.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!