Спортен репортер написа историята на търновската журналистика

Преглеждания: 70 #
12 Nov 2020

Ангел Ганцаров, дългогодишен спортен репортер от Велико Търново описа в книга историята на книга за историята на Великотърновската журналистика за последните 140 години, научи Актуално Свищов.
Изданието  ще бъде готово преди края на месеца. Така Велико Търново ще стане първият град в България с издадена книга за историята на журналистиката. Тя е от 380 страници, 30 от които цветни. На тях са намерили място всички средства за масова информация в старата столица през посочения период – вестници, списания, радиа и телевизии. Има специален раздел с 225  имена със снимки и кратка творческа биография на хора, работили за местните медии като журналисти, фоторепортери, видеооператори и кореспонденти на национални медии. Книгата съдържа и раздел за двете учебни заведения в старата столица, където се изучава специалността "Журналистика" - Хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий" и Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий".
Актуално Свищов припомня, че Ангел Ганцаров е завършил НВУ „Васил Левски”, но е живата история на спорта в старата столица. Работил е почти във всички медии - електронни и печатни във Велико Търново през последните повече от три десетилетия.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!