Спомоществователи осигуриха средствата за  обучението на шестокласник в НАСА

Преглеждания: 25 #
08 May 2019

Сумата, която днес получи семейството и сумата отпусната от Общински съвет - Свищов, необходимите средства за участието на Константин Тодоров в обучението на НАСА са събрани, научи Актуално Свищов.
Сумата 660,00 лева, събрани от общинските съветници и кметове на кметства в община Свищов за участието на Константин Петров Тодоров в Космически лагер Турция (Space Camp Turkey) в град Измир, Турция, получи неговия баща Петър Тодоров. 
Актуално  Свищов припомня: Шестокласникът Константин Тодоров от СУ „Николай Катранов“ е първият свищовлия, класиран за участие в обучение на международния космически и научен център „Space Camp Turkey“.
Константин е сред малкото кандидатствали участници, на които научният център ще предостави стипендия за включването в курса. Класирането за стипендия сред хилядите участници е огромен успех, заради високите критерии на журито, съставено от квалифицирани специалисти.
„Space Camp Turkey“ e един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на НАСА. За Европа, Азия и Близкия Изток „Space Camp Turkey“ e единственият, функциониращ учебно-тренировъчен лагер. Той се намира в гр. Измир, Турция. Космическият и научен център за обучение „Space Camp Turkey“ се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите. След преминаване на програмите, участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
Обучителният лагер на Константин ще се проведе през лятната ваканция, месец юни. „Пожелаваме му успех и достойно представяне на Свищов и България!”, коментира още Христина Борисова.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/