Спират такситата след десет вечерта!

Преглеждания: 649 #
18 Mar 2020

Такситата няма да возят пътници след десет часа вечерта. Това предвижда поредната заповед на Genjo Genjev във връзка с обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, препоръките на Националния оперативен щаб за социална дистанция, и във връзка с усложняващата се епидемична обстановка – разпространение на Ковид-19 на територията на страната. Считано от утре, 19 март всички жълти коли трябва да преминават ежедневна дезинфекция.
Актуално Свищов публикува поредното творение на юриистите от „Цанко Церковски” 2
Н А Р Е Ж Д А М:
1. Всички таксиметрови автомобили, регистрирани на територията на община Свищов, считано от 19 март 2020 г., ежедневно, подлежат на задължителна дезинфекция.
 2. Дезинфекцията по т. 1 да се извършва в общинско предприятие „Чистота – Свищов“, ежедневно, в часовия диапазон 20.00 – 22.00 ч. по предварителен график.
 3. При извършване на дезинфекцията по т. 2, водачите на таксиметровите автомобили да представят дневник за дезинфекция, съдържащ информация за идентификация на МПС (марка, модел, регистрационен номер), идентификация на таксиметровата фирма и водача на автомобила, дата и час на извършената дезинфекция (подлежат на заверка от служител на ОП „Чистота – Свищов“).
 4. Забранявам извършването на таксиметрови услуги от таксиметрови автомобили, които не са дезинфекцирани по реда на т. 2.
 5. Забранявам извършването на таксиметрови услуги на територията на община Свищов след 22.00 ч.
Контролът по изпълнение на заповедта възлагам на началника на РУ „Полиция“ – Свищов, г-н Илиян Венков – зам.-кмет „Стопанска и финансова политика“ и г-н Мехмед Мехмедов – директор на ОП „Чистота – Свищов“. При необходимост да бъдат привличани други контролни органи и институции.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Държава в кататония

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Символи на /не/кадърното управление на Генчев и Компания