СПГ трети в състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

#
28 Mar 2019

Отборът на СПГ „Алеко Константинов” се класира трети в Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, съобщиха за Актуално Свищов от професионалната гимназия. В Ловеч се проведе регионален кръг от националната надпревара „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. Проявата се организира от Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България“ ЕООД.
 В надпреварата тази година участие взеха 9 отбора от области – В. Търново, Ловеч и Плевен.
 Всеки отбор се състоеше от 4 ученици, предварително избрани от проведените училищни кръгове, като трима от тях се състезават в категория „Най-добър млад автомонтьор“, а четвъртият в „Най-добър водач на МПС“.
В първия ден от надпреварата всички състезатели решаваха теоретичен тест за автомонтьори на хартиен носител и тест за водач на МПС - онлайн листовка.
През втория ден се проведоха практически задания за автомонтьори – отборно по предварително обособени 5 поста, индивидуално задание за автомонтьр за участника с най-много събрани точки и индивидуално практическо задание за водач на МПС.
Най-атрактивно бе индивидуалното практическо задание за водач на МПС, в което участник от всеки отбор демонстрира умения за майсторско управление на МПС по предварително определено трасе. Нашият състезател бе Иван Василев Василев от 9 а клас, който в надпреварата със своите „батковци“ зае 4 място, въпреки крехката си възраст.
 Отборът на СПГ „Ал.Константинов“ в състав: Петър Митков Димитров от 12 г клас, Найден Валериев Алексиев и Мартин Пламенов Георгиев от 9 а клас завоюва Трето място в отборното класиране „Най-добър млад автомонтьор“.
 Ръководството на Гимназията изказа благодарност на отбора и техния ръководител г-н Тони Вързалов за достойното представяне, коментира Сребрина Лилова, заместник-директор на професионалната гимназия.

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK