СПГ „Алеко Константинов” отбеляза Световния ден за борба със СПИН

#
30 Nov 2018

По инициатива на Ученическия съвет при СПГ „Алеко Константинов” днес в гимназията беше отбелязан Световния ден за борба със СПИН, съобщи за Актуално Свищов Василена Димитрова, председател на Ученическия съвет. Световния ден ежегодно се отбелязва на 1 декември и е посветен на повишаване осведомеността за СПИН - пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ, а също и оплакването на загиналите от болестта.
 Преди започването на учебните часове представители на Ученическия съвет посрещнаха ученици, учители и служители с червени лентички - символ на солидарността с ХИВ - позитивните и болните от СПИН.
 С изготвено от тях информационно табло те запознаха учениците от гимназията със симптомите на заболяването, основните пътища за заразяване и начините за предпазване от болестта. Презентация с по-подробна информация и снимков материал беше представена на екран във фоайето на училището.
Нека бъдем съпричастни, призовават от СПГ „Алеко Константинов”!
 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK