СПГ „Алеко Константинов” отбеляза Световния ден за борба със СПИН

Преглеждания: 15 #
30 Nov 2018

По инициатива на Ученическия съвет при СПГ „Алеко Константинов” днес в гимназията беше отбелязан Световния ден за борба със СПИН, съобщи за Актуално Свищов Василена Димитрова, председател на Ученическия съвет. Световния ден ежегодно се отбелязва на 1 декември и е посветен на повишаване осведомеността за СПИН - пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ, а също и оплакването на загиналите от болестта.
 Преди започването на учебните часове представители на Ученическия съвет посрещнаха ученици, учители и служители с червени лентички - символ на солидарността с ХИВ - позитивните и болните от СПИН.
 С изготвено от тях информационно табло те запознаха учениците от гимназията със симптомите на заболяването, основните пътища за заразяване и начините за предпазване от болестта. Презентация с по-подробна информация и снимков материал беше представена на екран във фоайето на училището.
Нека бъдем съпричастни, призовават от СПГ „Алеко Константинов”!
 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/