СПГ „Алеко Константинов” отбеляза Деня за борба с трафика на хора

#
19 Oct 2018

В СПГ „Алеко Константинов“ отбелязаха Европейския ден за борба с трафика на хора. Гости на събитието бяха Лора Георгиева – инспектор ДПС към РУП Свищов и Вера Блажева – секретар на МКБППМН при Община Свищов, съобщиха за Актулано Свищов от професионалното училище.
 Представители на ученическия съвет бяха подготвили презентация по темата, с която информираха присъстващите с историческите корени на проблема и с предприетите правни мерки /юридически документи и международните споразумения/ за справяне с проблема.
 Вера Блажева запозна учениците с механизмите и разновидностите на трафика на хора, а Лора Георгиева уточни кои са рискови групи и начините за предпазване от възможността да станем жертви. Представената от тях информация беше интересна и провокира редица въпроси. Така събитието премина в неформален разговор и всички въпроси намериха своя отговор.
В края на срещата учениците получиха брошури с най-важните акценти по темата, издадени от МКБППМН при Община Свищов.

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK