СПГ „Алеко Константинов” отбеляза Деня за борба с трафика на хора

Преглеждания: 10 #
19 Oct 2018

В СПГ „Алеко Константинов“ отбелязаха Европейския ден за борба с трафика на хора. Гости на събитието бяха Лора Георгиева – инспектор ДПС към РУП Свищов и Вера Блажева – секретар на МКБППМН при Община Свищов, съобщиха за Актулано Свищов от професионалното училище.
 Представители на ученическия съвет бяха подготвили презентация по темата, с която информираха присъстващите с историческите корени на проблема и с предприетите правни мерки /юридически документи и международните споразумения/ за справяне с проблема.
 Вера Блажева запозна учениците с механизмите и разновидностите на трафика на хора, а Лора Георгиева уточни кои са рискови групи и начините за предпазване от възможността да станем жертви. Представената от тях информация беше интересна и провокира редица въпроси. Така събитието премина в неформален разговор и всички въпроси намериха своя отговор.
В края на срещата учениците получиха брошури с най-важните акценти по темата, издадени от МКБППМН при Община Свищов.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK