Спешно ремонтират Спортната зала "Септември"

#
17 Feb 2021 110

Започва спешна реконструкция на Спортната зала "Септември", съобщава Академик Свищов. Средствата в размер на 1 630 000 лева са били отпуснати на заседание на Министерски съвет.
Конструктивното увреждане на единствената покрита спортна зала в Свищов налага нейния авариен ремонт, който предвижда укрепване, цялостно реновиране и подмяна на водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации, съобразени с мерките за енергийна ефективност.
Спортната зала "Септември" е построена през 1997 г. и оттогава не са извършвани ремонтни дейности за подобряването на състоянието й. Поради опасност от самосрутване, в резултат на активизация на свлачищните процеси в района, през 2018 г. тя е била затворена, всички спортно-масови дейности на закрито са били преустановени, което се е отразило неблагоприятно на развитието на спорта.
Общината има готов проект за осъществяване на ремонта и след осигурянавето на средствата, строителните дейности ще започнат по най-бързия начин.

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!