След „покана” Сийка Петкова даде оставка

Преглеждания: 45 #
07 Nov 2018

Директорът на Дома за стари хора „Мария Луиза” Сийка Петкова е подала оставка, научи Актуално Свищов. Оставката е дадена след приканване от страна на кмета Генчо Генчев. За временно изпълняващ длъжността директор на ДСХ „Мария Луиза” е назначена Ася Михайлова.
От петък 2 ноември Сийка Петкова, дългогодишен директор на дома за стари хора ”Мария Луиза”- Свищов вече не е на този пост. Кметът Генчо Генчев, който се явява работодател на Сийка Петкова заяви пред Кабелна телевизия „Видеосат”, че за пореден път са постъпили многобройни жалби, сигнали и оплаквания в община Свищов от служители, домуващи там лица и техни близки. При посещение в ДСХ кметът е провел разговори с персонала и е установил, че липсва нормална колективна среда, допуска се обидно и пренебрежително отношение към някои от служителите, както и предпочитания към определени хора. Тези взаимоотношения неминуемо рефлектират върху работата на персонала, от което в крайна сметка страдат и домуващите. Заради това на директора е препоръчано да освободи поста.
Днес самата Сийка Петкова потвърди, че вече не е на тази длъжност и сама е подала молба за напускане, тъй като такова е нейната воля. Тя не пожела да направи друг коментар по случая.
Актуално Свищов припомня: В началото на 2016‭ ‬със заповед на‭ ‬кмета на Общината Генчо Генчев беше назначена комисия,‭ ‬която да осъществи проверка на Дома за стари хора. Комисията‭ б‬е в състав‭ ‬с‭ ‬председател‭ ‬Кристиян Кирилов,‭ ‬председател на Общински съвет‭ ‬-‭ ‬Свищов и членове‭ ‬-‭ ‬кметът Генчо Генчев,‭  ‬ресорният заместник-кмет‭ ‬Анелия Димитрова и Любомира Петрова‭ ‬– секретар на община Свищов.‭ ‬В резултат на проверката‭ ‬са констатирани‭ ‬множество нарушения.‭
В резултат на констатираните нарушения на‭ ‬директора на ДСХ‭ “‬Мария Луиза‭“‬ -‭  ‬Сийка Петкова е наложено дисциплинарно наказание по КТ - последно предупреждение.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!