След конкурс СПГ „Ал. Константинов” има лого

#
28 Apr 2019

От дни Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ има свое лого, което е факт след конкурс, съобщиха за Актуално Свищов от професионалната гимназия. В началото на ноември миналата година СПГ „Ал. Константинов“ стартира конкурс за лого /емблема/ на училището, припомни Константин Байрактаров,
 Председател на Комисията по съхраняване паметта на училището. Организацията беше възложена на Комисията по съхраняване паметта на училището, която разработи критерии за конкурсните проекти и обяви парична награда /200 лв./ за победителя.
 В края на февруари след обстойно разглеждане на получените предложения комисията заключи, че всички варианти на емблеми са неприемливи откъм естетическа визия и символика на използваните елементи. Поради създалата се ситуация се стигна до решение да се потърси компетентно мнение и помощ от специалисти.
 Комисията се обърна към Росен Маринов, който има над 10-годишен професионален опит в графичния дизайн, да сподели идеите си за лого. В края на март той предложи четири основни варианта и комисията направи своя окончателен избор. Авторът на логото заяви, че предоставя безвъзмездно своя проект на гимназията, уточни Константин Байрактаров. Избраното лого се явява оригинална авторска изработка: ликът на Алеко Константинов е уникален арт-образ, стилизираната книга символизира знанието, текстът „Свищовска професионална гимназия” е елегантно поставен в арка, а името на патрона е удачно поставено като фундамент на цялостния рисунък.
 Преди дни вариантът за лого беше представен на вниманието на Педагогическия съвет и получи одобрение. Учителският колектив сърдечно благодари на всички, които взеха отношение към тази деликатна задача и с отговорното си участие допринесоха за решаването й.
 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK