След конкурс СПГ „Ал. Константинов” има лого

Преглеждания: 31 #
28 Apr 2019

От дни Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ има свое лого, което е факт след конкурс, съобщиха за Актуално Свищов от професионалната гимназия. В началото на ноември миналата година СПГ „Ал. Константинов“ стартира конкурс за лого /емблема/ на училището, припомни Константин Байрактаров,
 Председател на Комисията по съхраняване паметта на училището. Организацията беше възложена на Комисията по съхраняване паметта на училището, която разработи критерии за конкурсните проекти и обяви парична награда /200 лв./ за победителя.
 В края на февруари след обстойно разглеждане на получените предложения комисията заключи, че всички варианти на емблеми са неприемливи откъм естетическа визия и символика на използваните елементи. Поради създалата се ситуация се стигна до решение да се потърси компетентно мнение и помощ от специалисти.
 Комисията се обърна към Росен Маринов, който има над 10-годишен професионален опит в графичния дизайн, да сподели идеите си за лого. В края на март той предложи четири основни варианта и комисията направи своя окончателен избор. Авторът на логото заяви, че предоставя безвъзмездно своя проект на гимназията, уточни Константин Байрактаров. Избраното лого се явява оригинална авторска изработка: ликът на Алеко Константинов е уникален арт-образ, стилизираната книга символизира знанието, текстът „Свищовска професионална гимназия” е елегантно поставен в арка, а името на патрона е удачно поставено като фундамент на цялостния рисунък.
 Преди дни вариантът за лого беше представен на вниманието на Педагогическия съвет и получи одобрение. Учителският колектив сърдечно благодари на всички, които взеха отношение към тази деликатна задача и с отговорното си участие допринесоха за решаването й.
 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/