След инициатива в социалната мрежа намериха четец за болницата!

#
12 Nov 2018

След като в социалната мрежа тръгна инициатива за осигуряване на средства за закупуване на четец за болницата от МБАЛ, заявиха че устройството идва. Часове след като Актуално Свищов даде гласност на инициативата от лечебницата излязоха с изявление по случая, което цитираме дословно:
Уважаеми жители на община Свищов,
 По повод спекулации, свързани с приема на пациенти в свищовското лечебно заведение и повредата на четец за регистриране на пациенти, Ви информираме следното:
След установената повреда на четец за карти, общината е предприела необходимите мерки и е заявена доставка на нов четец. Поради липсата на складова наличност е необходимо технологично време новият четец да бъде доставен и да започне да функционира.
Информираме Ви, че през периода, в който болницата не разполага с четец, болничната информационна система „Гама консулт“ има функция, чрез която може пациентът да бъде регистриран (чекиран) ръчно от медицинската сестра в приемащото звено. Пациентът може да бъде приет и от Спешна помощ, и от съответното отделение, към което е насочен.
Ръчното регистриране на пациентите е допустимо до момента, в който бъде доставен нов четец.
Пациенти на лечебното заведение няма да бъдат връщани и всички ще бъдат качествено обслужени!
Д-р Пламен Пелов
Управител на МБАЛ „Димитър Павлович“ - гр. Свищов
Вместо коментар:
Няма да коментираме твърдението, че благородната инициатива е определена като спекулация. Интересно е защо община и болница се задействаха след публикации и кога и къде болничния шеф е написал изявлението си?

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK