След инициатива в социалната мрежа намериха четец за болницата!

Преглеждания: 19 #
12 Nov 2018

След като в социалната мрежа тръгна инициатива за осигуряване на средства за закупуване на четец за болницата от МБАЛ, заявиха че устройството идва. Часове след като Актуално Свищов даде гласност на инициативата от лечебницата излязоха с изявление по случая, което цитираме дословно:
Уважаеми жители на община Свищов,
 По повод спекулации, свързани с приема на пациенти в свищовското лечебно заведение и повредата на четец за регистриране на пациенти, Ви информираме следното:
След установената повреда на четец за карти, общината е предприела необходимите мерки и е заявена доставка на нов четец. Поради липсата на складова наличност е необходимо технологично време новият четец да бъде доставен и да започне да функционира.
Информираме Ви, че през периода, в който болницата не разполага с четец, болничната информационна система „Гама консулт“ има функция, чрез която може пациентът да бъде регистриран (чекиран) ръчно от медицинската сестра в приемащото звено. Пациентът може да бъде приет и от Спешна помощ, и от съответното отделение, към което е насочен.
Ръчното регистриране на пациентите е допустимо до момента, в който бъде доставен нов четец.
Пациенти на лечебното заведение няма да бъдат връщани и всички ще бъдат качествено обслужени!
Д-р Пламен Пелов
Управител на МБАЛ „Димитър Павлович“ - гр. Свищов
Вместо коментар:
Няма да коментираме твърдението, че благородната инициатива е определена като спекулация. Интересно е защо община и болница се задействаха след публикации и кога и къде болничния шеф е написал изявлението си?

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!