Славна генерация на „студентите“ учреди Алумни клуб в Академията

Преглеждания: 146 #
11 May 2019

Славна генерация футболисти на „Академик“ се събра в Свищов на другарска среща и учреди клуб на възпитаниците на Алма матер, съобщи сайта на катедра Финанси и кредит при Висшето училище. Всички учредители са възпитаници на ВФСИ „Д. А. Ценов“ и мнозинството са завършили спец. „Финанси“. Футболните деятели избраха за име на своя Алумни клуб: „Академик Свищов ветерани“.
Подписи под учредителните документи на Алумни клуба положиха:
Иван Генов – нападател;  Атанас Борисов – нападател;  Александър Бенчев – защитник;  Олег Кърчев – нападател;  Петко Петков – нападател;  Петър Шанкулов – защитник;  Бено Колипатков – централен защитник;  Станимир Спасов Проданов – десен защитник;  Красимир Иванов Тодоров – нападател;  Васил Петков Ценов – защитник и капитан на отбора;  Йордан Ст. Даковски – нападател;  Недялко Босилков – нападател;  Митко Метев – защитник;  Марин Дамгов –защитник;  Цветан Марков – вратар; Николай Константинов – нападател, секретар и президент на клуба;  Илия Попов – защитник;  Иван Нончев – защитник.

При пристигането си в Свищов и срещата пред сградата на факултетския корпус футболните ветерани получиха неочаквана покана да посетят сградата на Ректората. Отзовалите се на поканата спортисти с шампионски сърца бяха посрещнати от проф. Андрей Захариев – ръководител на катедра „Финанси и кредит“, доц. д-р Стоян Проданов – координатор „Връзки с бизнеса“ на катедра „Финанси и кредит“ и изп. директор на ЗК „Бул Инс“ АД, гл. ас. д-р Юлиан Господинов – координатор на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността при СА „Д. А. Ценов“ и докт. Мирослав Костадинов от катедра „Финанси и кредит“.
Домакините от СА „Д. А. Ценов“ подготвиха приятна изненада на футболните деятели като организираха церемония с тоги и барети по ритуално дипломиране, посещение с презентация в аула „Проф. Д. Бъров“ на ректората и визита в академичния музей.
Неформално приветствие към гостите поднесе проф. Марияна Божинова – зам.-ректор на СА „Д. А. Ценов“, която пожела здраве и дълголетие на футболните ветерани. На всеки от спортистите и възпитаници на Алма матер бяха връчени скромни академични подаръци, вкл. значка на академията, рекламни брошури, брандирани химикалки, магнити и годишни календари на финансовата катедра.
Изказвайки своята благодарност към домакините за неочакваната изненада и добро отношение футболните ветерани се отправиха за последващ разбор на чаша хубаво свищовско вино на събитията от деня и обмен на спомени от славните години на „Академик“ – Свищов в „А“ и „Б“ републикански футболни групи.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Господин Костов, долу ръце от средствата за информация! Господин Костов, дайте ми пример, в който политическо формирование да е и име на средство за информация освен Вашия сайт. Това сто и кое поред ще е първото нещо принос на нашия град, този път в света на медиите?

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

В царството на птиците - Фотограф: Дамян ПЕТКОВ