Скаути събраха 70 чувала боклук от дунавския бряг

Преглеждания: 3 #
12 May 2019

Скаутски клуб "Дунавски орел" - град Свищов се включи в кампанията за почистване на речните корита организирана от WWF България и Организация на българските скаути като почистиха бреговете на река Дунав в местността Паметниците, съобщават от организацията.
Стоян Михов, представител на WWF, откри мероприятието като разказа на доброволците за дейността на организацията и как действията и постъпките на хората застрашават съществуването на речните видове и затова е важно да поддържаме техния хабитат чист. 
В инициативата се включиха 35 деца от скаутските групи вълчета и венчър скаути, техните лидери, родители, ученици и учители от СУ "Димитър Благоев" и доброволци от града - около 90 човека общо.
Заедно събрахме близо 70 чувала с боклук, уточняват организаторите на почистването.
След почистването скаутите от двете групи демонстрираха някои от научените неща в клуба като разиграха няколко игри, в които заедно с доброволци разпъваха и сгъваха палатки и еволюираха от яйца до скаути.

Благодарим на всички доброволци, които подкрепиха тази прекрасна инициатива.
Благодарим на община Свищов, Гранично полицейско управление, Районно управление "Полиция" и общинско предприятие "Чистота" за съдействието за безпроблемното и безпрепятственото протичане на събитието.
Благодарим на Организация на българските скаути и на WWF, без които всичко това нямаше да се случи.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

З-з-з-закомерно когато сетний камък на обхванатия в пламък и разруха хотел-замък се отрони в пепелта… Тогава може някой български турист да се върне и морето да прегърне.

Официална страница на FACEBOOK