Скаути и природолюбители с инициатива за чистене на дунавския бряг

Преглеждания: 129 #
08 May 2019

На 11 май 2019 г. в 10:00 ч. в местността Паметниците ще се проведе кампания за почистване на бреговете на река Дунав, съобщиха организаторите на инициативата от Скаутски клуб "Дунавски орел".
WWF България и Организация на българските скаути отново обединяват сили, за да мобилизират деца и младежи да се грижат за опазването на планетата. Предвид огромните предизвикателства пред нашия общ дом, ролята на младите хора в създаването на по-добър свят е от изключително значение. На 11.05 повече от триста скаути на възраст от 7 до 18г. ще трябва да приложат своите умения, за да съберат възможно най-много отпадъци в труднодостъпни места покрай реките. Едновременно, дванадесет скаутски клуба в девет български града, съвместно с доброволци и приятели ще направят всичко по силите си, за да почистят крайбрежията на девет български реки – Искър, Дунав, Русенски лом, Камчия, Черна, Батова, Тученишка и други. За две години съвместните инициативи на двете организации достигнаха до стотици деца и младежи. Освен Часът На Земята бяха организирани почиствания, събития посветени на опазване на видовото разнообразие, реките и интересни беседи. Сега WWF България и ОБС отново обединяват усилия, този път, за да почистят българските реки!
Вярно е, че 1 ден чистене не променя 364 дни замърсяване, но примера, който ще дадем на младите е една крачка по-близо към начина на мислене, който ще спаси планетата – тяхното бъдеще!
След почистването на брега на реката скаутите ще организират игри, с които ще демонстрират наученото в клуба през годината. Ще има състезания за разпъване и прибиране на палатки, оборудване за преход, придвижване с екипировка и игри за сплотяване и забавление!

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Академията /Снимки: Александър Шабов/