Синодалните старци не уважиха посланието за мир на папа Франциск

Преглеждания: 11 #
06 May 2019

Без официален представител на Българската православна църква на площад "Независимост" в София премина посланието за мир, последната официална проява на папа Франциск в България, предаде репортер на Актуално Свищов. Събитието започна с православна песен, изпълнена от деца. Представители на всички вероизповедания в България с песни и молитви, в присъствието на папа Франциск, отправиха молбите си за мир към Бог. Негово Светойшество отбеляза символиката на избраното място в българската столица - метри делят различните вероизповедания - православни християни, мюсюлмани, юдеи, арменци и католици. Последното събитие в България на Франциск уважиха президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, представители на различните вероизповедания в България. 

По-рано днес в Раковски папа Франциск заяви, че Господ е неизлечим оптимист. "Винаги съм казвал на семействата да не се карат. Нормално е хората да се ядосват. Понякога се случва и по-сериозно да се скарат, дори чинии хвърчат. Не е проблем дори да се карат, стига да се помирят до вечерта. На всички вас, съпрузите, казвам - никога не свършвайте деня с война. Защото студената война на другия ден е много опасна. Песимистите съсипват всичко, докато любовта отваря врати. Оптимистът създава надежда в общността, песимистът е разрушител. Никога не съм познавал песимист, който да е направил нещо добро. Господ е един нелечим оптимист. Където има мрак, буря и трудности, Господ казва: "Мир вам!". И той създава мира", обърна се папата към вярващите.

Сн.: Ивайло Иванов

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK