Синодалните старци не уважиха посланието за мир на папа Франциск

#
06 May 2019

Без официален представител на Българската православна църква на площад "Независимост" в София премина посланието за мир, последната официална проява на папа Франциск в България, предаде репортер на Актуално Свищов. Събитието започна с православна песен, изпълнена от деца. Представители на всички вероизповедания в България с песни и молитви, в присъствието на папа Франциск, отправиха молбите си за мир към Бог. Негово Светойшество отбеляза символиката на избраното място в българската столица - метри делят различните вероизповедания - православни християни, мюсюлмани, юдеи, арменци и католици. Последното събитие в България на Франциск уважиха президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, представители на различните вероизповедания в България. 

По-рано днес в Раковски папа Франциск заяви, че Господ е неизлечим оптимист. "Винаги съм казвал на семействата да не се карат. Нормално е хората да се ядосват. Понякога се случва и по-сериозно да се скарат, дори чинии хвърчат. Не е проблем дори да се карат, стига да се помирят до вечерта. На всички вас, съпрузите, казвам - никога не свършвайте деня с война. Защото студената война на другия ден е много опасна. Песимистите съсипват всичко, докато любовта отваря врати. Оптимистът създава надежда в общността, песимистът е разрушител. Никога не съм познавал песимист, който да е направил нещо добро. Господ е един нелечим оптимист. Където има мрак, буря и трудности, Господ казва: "Мир вам!". И той създава мира", обърна се папата към вярващите.

Сн.: Ивайло Иванов

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK