Симеон Вачков – големият победител в избори 2021

#
06 Apr 2021 2595

2617 преференции събра на отминалите парламентарни избори Симен Вачков. Това сочат окончателните данни от РИК-Велико Търново. По този начин кандидатът от гражданската квота в листата на „БСП за България” успя да пренареди листата и зае трето място. Резултатът на БСП във Велико Търново е вторият в процентно изражение в страната (само в Ямбол партията има 27% и е първа политическа сила). А само в 3 от общо 31 многомандатни избирателни района в страната социалистите са прескочили 20% (в Пловдив-област те имат малко над 20%).

Една от причините за успеха на 36-годишния свищовлия е, че той се яви като алтернатива на отдавна компрометиранито статукво в града и бе припознат от разочарованите избиратели на столетницата край Дунав. Влезлият в политиката само преди седмици земеделски производител бе разпознат в община Свищов и бе приет от разочарованите симпатизанти на социалистическата партия на местно ниво. Причините за това разочарование са много, но водеща е безпринципната коалиция на местната структура на БСП-Свищов с ГЕРБ, ДПС и подобни – единствено да консумират властта и определени лица да си намерят работа!

848 са преференциите, които събра Анелия Димитрова – лидер на официалното БСП-Свищов и заместник на печално известния вече в цялата страна Генчо Хазарта. Столетницата е втора в община Свищов, но не заради, а въпреки местния лидер. Преднината пред третата сила – ГЕРБ, е едва стотина гласа. А беше време, когато община Свищов минаваше за ”червена”. Времето преди безпринципната коалиция орел, рак и щука, в която финансовият и властови интерес са единствената водеща сила. Сила, която, за съжаление, не е градивна за бъдещето на града и жителите му, а за интереса на кметската клика и сценаристите й.

След 2015 година местната структура на БСП загуби всякакво влияние и авторитет и заради неизпълнените обещания за инвестиции в общината. Обещания от кмета, когото местните социалисти издигнаха, и който, от благодарност, прелетя в ГЕРБ… Сега един млад и успял професионалист даде реална алтернатива на разочарованите червени избиратели. Обнадеждаващо е, че днес в профила си в сициалните мрежи, докато благодареше за доверието на избирателите, Симеон Вачков даде заявка, че ще продължи участието си в политиката. „И бъдете сигурни, че с мен ви очакват още срещи и нови битки, в които ще бъда по-опитен, по-мъдър и още по-успешен!”, написа Вачков.

Александър ШАБОВ

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ремонтите на Хазарта и Шайката!