Ще се обясняваш и ще пееш!

Преглеждания: 369 #
09 May 2020

Направи ми вечатление изказването на Онуй, което раздразнено каза, че нямал да се обяснява за това, в което го обвинява Васил Божков. И това не е първият случай. Онуй не се обяснява за разследването за пране на пари в Испания, не се обяснява за къщата в Барселона, не се обяснява за парите на държавата, които харчи за личния си пиар, не се обяснява за некадърните си министри и кметове, не се обяснява защо и как докара държавата до катастрофа и до това да оглави класациите за най-бедна и най-корумпирана държава в Европа.
Да обясня за Онуй, защото май първите седем години никой не му е обяснявал елементарни правила. Нас не ни интересува колко любовници имаш и как ги издържаш, стига това да не става с парите на държавата и с откраднати пари. Нас не ни интересува кои са ти приятели и с кого играеш мачлета, стига да не ги правиш министри и шефове на агенции само заради това. Нас не ни интересува какъв бизнес въртиш, стига да не е престъпен и да не крадеш от народа и държавата.
Заради нарцисизмът и алчността си влезе в политиката. Значи – ЩЕ СЕ ОБЯСНЯВАШ! Ти не си поставен там, за да ти е хубаво и да усвояваш пари и да се правиш на господар на вселената. Там си, за да ни служиш. И ще се обясняваш, когато ти се поиска, защото ти си само поредният слуга, който краде и не си върши работата. И рано или късно това ще го разбереш с излишна внезапност за теб.
Политиците имат задължението да се обясняват за всяко нещо. Включително за личния си живот, как издържат любовниците си, откъде са им парите и кой им е разрешил да ползват охраната на НСО и държавни пари, за да обикалят за личен пиар из територията. Имат задължението да се обясняват за всяко едно обвинение, особено когато това е за диктатура и хунта.
Когато в интервю по национална медия бъдат обвинени заедно с Пеевски, че са хунта и че са назначили главният прокурор на държавата, ДЪЛЖАТ НЕЗАБАВНО ОБЯСНЕНИЕ. 
Ще се обясняваш, мутро. Много ще се обясняваш. И времето на обясненията съвсем скоро ще дойде. Защото цената на това, което си направил, скоро ще я платиш. С лихвите!
Елена ГУНЧЕВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/