Ще има ли Свищов рибарско пристанище?

Преглеждания: 331 #
01 Jan 2021

В края на януари или началото на февруари 2021 г. се очаква да бъде обявен конкурс за финансиране на проекти за рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки, научи Актуално Свщов. По този повод Министерството на земеделието, храните и горите провежда обсъждане на черновата на документацията за конкурса. Поканени са за участие в обсъждането всички заинтересовани към темата физически и юридически лица, включително тези, които планират да кандидатстват с проекти за финансиране. Целта на обсъждането е да се съобрази документацията и процедурата в най-висока възможна степен с интересите на потенциалните кандидати с проекти. До 21 януари 2021 г. могат да се изпращат становища, предложения и коментари. Обобщена информация за конкурса и Интернет адреса с обсъжданата документация са достъпни на адрес:
https://www.namrb.org/obsazdane-na-usloviiata-za-kandidatstvane-za-pokriti-lodkostoianki
Актуално Свищов припомня,
че преди години община Свищов създаде две групи. Едната е от 2016 г. и е Местна инициативна група, с участието на община Ценово и земеделци от двете общини, с цел развитие на селските райони. Втората е от 2017 г. и е Местна инициатива рибарска група, с участието на рибари само от община Свищов, с цел развитие на рибарството. Получиха се едни пари, писаха се едни документи и... до там си остана.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов в снимки