Шествие изпълни улиците на Свищов за 24 май 

Преглеждания: 23 #
24 May 2019

По традиция денят започна с поклонение на гроба на д-р Георги Атанасович – министър на просвещението в първото правителство на България, за периода 26 юли – 24 ноември 1879 год. След това, стотици жители и гости на Свищов се събраха на площад „Свобода“, от където тръгна ежегодното празнично шествие до централния площад “Алеко“. Там, пред сградата на Общината се състоя общоградско тържество, в кoетo взeхa yчacтиe представители на детски градини, училища и школи по изкуствата с песни, танци и стихове. 
По традиция ученици с постижения в областта на науката и спортта бяха наградени по време на отбелязването на Деня на българската писменост.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!