Шестокласници от СУ „Н. Катранов” най-добри в състезание за мобилно приложение!

Преглеждания: 255 #
11 Feb 2020

В ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, се проведе състезание за „Най-добра идея за мобилно приложение“, съобщиха от Търговската гимназия. То откри празничната програма на Първото професионално училище в България по случай 135 години от своето създаване.
Участие взеха ученици от 6 ти до 8 ми клас на ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, СУ „Николай Катранов“ и СУ „Димитър Благоев“.
Идеите бяха оценявани от жури, съставено от работодатели, осигуряващи работни места на ученици от Търговската гимназия за часовете им по производствена практика: фирма за уеб дизайн „Девнокс“ ЕООД, представена от управителя Людмил Лесичков и програмиста Петър Георгиев - бивш възпитаник на училището и разработващата счетоводен софтуер фирма „Алма Сист“ ООД, представена от Гергана Живкова.
Учениците презентираха своите проекти на мобилно приложение със стил и по този начин затрудниха максимално оценките на журито. След продължително обсъждане на първо място бе класиран Иван Спасов, ученик от 6 клас в СУ „Николай Катранов“ - награда 100 лв. На второ място се нареди Александра Павлова – 6 клас, СУ „Николай Катранов“ - награда 60 лв. Трети в класирането застана Пламен Георгиев от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ с награда от 40 лв.
Участниците ще получат своите награди на тържествения концерт по случай 135 години от създаването на ПДТГ „Димитър Хадживасилев", който ще се състои на 13 февруари, от 11:00 ч. в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856". Наградите са осигурени от Фондация "Димитър Хадживасилев".

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/