Семейството на Станимира продължава да събира средства за лечението й

Преглеждания: 3324 #
01 Oct 2019

Часовникът! Мразя го! Но той е на всякъде. Не можем без него. Нали отмерва! Не, не времето до следващата среща или до утрешния ден. Не, не времето от последната раздяла или от започването на новата работа. Отмерва живота!
Само, че този часовник не е от тези обикновените. И батериите му да махнеш стрелките му продължават да правят тик-так, тик-так. Темерут е този часовник. Заставаш пред него и му се молиш като на икона:
- Спри се малко, за къде си се разбързал? Дай ми време – да се порадвам на слънцето, на майка си, на децата си, на въздуха, да поплувам с делфините, да се уча от грешките си – просто дай ми време!
Но часовникът мълчи и като генерал си знае само неговото – тик-так, тик-так.
Понякога обаче този часовник се чупи и тогава стрелките му се превръщат в пясъчна кула, която започва да изтича все по-бързо и тогава осъзнаваш, че нямаш време. Нямаш време да изживееш любовта с любимия човек, нямаш време да си отгледаш детето, нямаш време да кажеш обичам те, липсваш ми, трябваш ми – просто нямаш време. И тогава не ти остава нищо друго освен да допреш длан до дланта си и да се помолиш за живот, а шепите напълнили се пясък започваш да връщаш обратно в часовника, но все не смогваш. Тогава вече не се чува тик-так или по-скоро вече пестиш сили и се опитваш да не чуваш шумът на свличащата се купчина пясък. Спираш да слушаш хората, затваряш се в себе си и стигаш до кръстопът – да продължиш или да се откажеш. И затворен в своята капсула, не чувайки тиктакането на часовника и шумът на разсипващия се пясък си мислиш, че си спрял времето, но уви. Тогава вместо теб други се опитват да спрат механизма на часовника – любимия човек, който не спира да се бори с времето, малкото дете, което с очите си търси топлината на мама, сестрата, която би дала душата си на дявола, за да помогне, майката, която като боец се справя с всеки удар, защото няма право да бъде слаба. За това всички тези хора ни молят за помощ – нека им помогнем да забавим времето, да им подарим още 60 секунди, 60 минути 60 дни, 60 години, още - защото заедно ще успеем!
Нека върнем щастието в очите на детето й, нека оправдаем надеждата в очите не нейния любим – нека дарим живот!
Повече за тежкото заболяване на Станимира и начините по които можете да помогнете, можете да разберете в линковете по-долу!
Сами няма да можем да се справим - имаме нужда от вашата помощ!
 https://bg.helpkarma.com/campaign/sos-za-stanimira-753…
https://www.facebook.com/SOS-%D0%97%D0%B0-%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0-100518268013481/
https://www.facebook.com/groups/509105749854619/

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА❤
Международен номер (IBAN) на сметката е BG57UBBS80021086793440 Титуляр на сметката е MARGARITA SLAVEVA NITSOVA в полза на Станимира Ницова.
Мирослав ВАСИЛЕВ

още по темата:

https://actualnosvishtov.com/article/neka-svishtov-se-obedini-za-lechenieto-na-30-godishna-svishtovliyka

https://actualnosvishtov.com/article/nad-1500-leva-sabra-svishtov-za-chasove-za-30-godishnata-stanimira

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Зимнич - снимки: George Opayna /ГАЛЕРИЯ/