Седмокласници от СУ „Н. Катранов” участваха в проекта „Приказка за България”

Преглеждания: 96 #
26 Nov 2019

Седмокласници от СУ „Николай Катранов” участваха в интерактивен урок по история, представен по Национален проект „Приказка за България”, съобщи за Актуално Свищов Галя Иванова, старши учител по история и цивилизации в гимназията. Урокът се състоя на 24 ноември в атракцион Калоянова крепост (село Арбанаси).
Благодарение на екипа по проекта, ръководен от Цветелин Радулов, учениците имаха възможност по един интересен и забавен начин да се докоснат до историята на България.
“Седмокласниците се запознаха с живота, занаятите, бита, културата и военното дело в миналото. Разгледаха богата военна експозиция, доспехи, облекла, сякоха монети, правиха питки, приготвяха храна. Под ръководството на професионални аниматори, учениците бяха внимателно обучени в дуел с шпаги и стрелба с лък и пушка, хвърляне на граната”, разказа Галя Иванова.
Всяко от децата получи грамота и си тръгна за спомен със сечено специално за него копие на средновековна монета.
“Благодарности на екипа по проект „Приказка за България“ за прекрасното преживяване, което подариха на учениците от СУ „Николай Катранов”. Адмирации за професионализма и всеотдайното топло отношение, с което се грижиха за нас”, коментира още учителят.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов нощем /СНИМКИ/