Седмокласници от Караманово четоха разкази на Йовков

Преглеждания: 82 #
09 Nov 2020

По инициатива на Народно читалище „Светлина“ в Караманово седмокласниците от местното училище отбелязаха 140-та годишнина от рождението на Йордан Йовков, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Всеки от учениците прочете откъс от произведение на писателя, известен като майстор на късия разказ. Инициативата премина под мотото „Аз чета Йовков“. Момичетата и момчетата получиха допълнителна информация и научиха много любопитни подробности за живота и творчеството на Йовков от презентацията, подготвена от библиотекарите в читалището. „Произведенията на Йовков не спират на вълнуват многобройните читатели поколения наред. Разказите му са пропити от хуманизъм и одухотвореност. Самият автор признава, че не е написал нито една творба, в която да не стои действително преживяване“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.
Преподавателката на български език и литература Дария Илиева заедно с учениците си сякаш отново се потопиха  и преживяха трепетите и вълненията на Сали Яшар от пеещите каруци, на Моканина и бялата лястовица, на душевните терзания на Шибил и грешната Албена. Пред всеки от учениците на чина лежеше не само книга с разкази на Йовков, но и илюстрация на предпочитания разказ.
Всички жители на селото могат да разгледат и изложбата от книги и снимки на Йовков.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!