Сбогом на лятото: рязко захлаждане в края на седмицата

#
14 Sep 2020 280

Температурите в различните части на страната ще се понижат с до десетина градуса, пише Дир.бг.
Днес в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, а по-значителни увеличения на облачността ще има в южните райони. Превалявания са малко вероятни.
Ще бъде ветровито, със слаб и умерен, по Черноморието и най-вече в Югоизточна България - силен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат от 27 до 31 градуса, в София до около 28.
През нощта вятърът временно ще отслабне. В Дунавската равнина ще бъде слаб от изток, а в източните райони - северен. Минималните температури ще останат без промяна, от 12 до 17 градуса в повечето места.
През деня съществена промяна на времето няма да настъпи.
Ще бъде слънчево, със слаб до умерен вятър от североизток и изток. Температурите ще бъдат от 27 до 32 градуса.
В сряда ще бъде предимно слънчево, но привечер над западните райони ще се появи средна и висока облачност.  Температурите ще останат без промяна.
В четвъртък над северните и западни райони ще има по-значителна облачност, в повечето места все още средна и висока. В планинските  райони на Югозападна България и около тях на места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще останат без съществена промяна, от 27 до 31 градуса.
През нощта срещу петък и в петък започва чувствителна промяна на времето.
Вятърът от североизток ще се усили и ще нахлува по-хладен въздух. В петък дневните температури ще бъдат в процес на понижение и максималните стойности ще са от около 22 градуса на североизток до все още 28-30 в крайните западни и южни райони.
По този процес преваляванията ще бъдат само на отделни места, главно в наветрените и планински райони.
В събота ще бъде значително по-хладно, с максимални температури от около 20 до 24, 25 градуса. Облачността ще бъде променлива, а слаби  краткотрайни превалявания ще има само на отделни  места е южните райони. Вятърът от североизток-изток ще отслабне и ще бъде слаб.
В неделя ще остане слънчево, с поява на средна и висока облачност, но без валежи. температурите ще бъдат близки до обичайните за периода, от 20 до 25, 26 градуса. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от север.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

На плаж в Свищов и... Никопол /СНИМКИ/