Съветниците решиха - казармите стават индустриална зона

#
25 Oct 2018

Съветниците везаха решение за учредяване на търговско дружество, според тях и кмета Генчо Генчев това води до създаване на индустриална зона на терена на бившите казарми, предаде репортер на Актулано Свищов.
След гласуването решението бе определено, като „историческо” от кмета Генчо Генчев, който благодари за почти единодушната подкрепа. 27 гласуваха „за", без нито един „против” и един „въздържал се”.
Дружеството ще стопанисва терена и търси инвеститори. Освен това в зоните, където има свлачищни процеси ще се извършат всички необходими дейности за укрепване и там ще се правят паркове. На останалото място ще идват инвеститори, стана ясно от  обясненията в пленарна зала. Кметът Генчев дори се похвали, че бъдещата зона е била забелязана на икономически форум от китайски инвеститори. Кметът допълни, че предстои поредно участие на икономически форум, където Общината ще представи възможностите за инвестиции в Свищов. Генчо Генчев допълни, че са поканени и 60 немски компании да огледат на място възможностите за инвестиции в града. В бъдещето дружество ще участва освен Общината и Академията, която бе представена от един от заместник-ректорите.
Вместо коментар: За съжаление на читателите подробности за дружеството не можем да предоставим. Причината - за пети месец материалите за заседанията са класифицирана информация според местообитателите на мръсно-бялата къща и не ги предоставят на медиите. В изказванията се говореше за индустриална зона и за бизнес зона, индустрия няма да има там, но в същото време ще има поризводство, се каза още в пленарна зала. Изводите са за читателите

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK