Съветниците дариха хотела в Царевец на читалището

Преглеждания: 475 #
04 Nov 2020

На извънредно заседание днес общинските съветници дариха хотела в Царевец на местното читалище. Спешното заседание се наложи, защото на редовното октомврийско подпечатване на мераците на кмета Генчев, известен и като Генчо Хазарта, точката получи подкрепа от  21гласа /колкото имат ГЕРБСП, ДПС, ВМРО и присъставните им патерици/.
Дарението стана след близо часов дебат и за първи път в настоящия мандат градския парламент даде признак на живот, а не да е само личен кметски печат!
Дебатът откри Цветанка Костова, която попита кое налага в рамките на седмица да се свиква второ заседание по темата. Освен това попита и какви ще са последиците за местната хазна от дарението. Калин Костов подчерта, че принципно е за подкрепа на читалищата, но постави въпрос - заведението към хотела не се ли явява нелоялна конкуренция към сродния бизнес в града.
Последва словесен порой от кмета Генчев, Генчо Хазарта. Той се почувства много засегнат, до дебата се е стигнало, защото той е направил нещо и защото ставало въпрос за селището, в което живее кмета на Свищов. Типично за Генчо Хазарта не бе даден ясен отговор на конкретния въпрос на  Калин Костов, а присъстващите бяха засипани от словесен поток на теми, които на момента се раждаха в кметската глава. Спешността на сбирката се налагала, защото крайния срок за решението бил 20 ноември. Данъчната оценка на бившето училище, превърната в хотел с европари, е 20 хиляди лева и това едва ли ще събори хазната, коментира Генчев. Той заяви пред присъстващите, че дарението се налага читалището да може да кандидаства за финансиране по европрограмите в следващия програмен период.
В крайна сметка дарението стана факт. „За” гласуваха коалицията ТЮРЛЮГЮВЕЧ 21, плюс гласовете на Верони Маринов и Ивелин Петров. „Въздържал се” гласуваха Цветанка Костова, Иван Бернардов и Калин Костов.

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Ковидиотите от Н-тия ден Аз ще спазвам частично мерките. Ще стоя на доста голяма социална дистанция от дебили.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ноемврийска пролет!