Състезание “Най-добър млад барман” в СПГ

#
20 Feb 2019

В атракция се превърна училищният кръг на Националното състезание по професии “Най-добър млад барман”, което се проведе в кабинета по сервиране на СПГ „Алеко Константинов“. Участие в надпреварата взеха ученици от 11 и 12 клас. Пред младите бармани бе поставена задачата да направят безалкохолен коктейл ”Анабол”. За направата му се използват портокал, лимон, банан и лед. Приготвя се чрез метода блендиране.
Специален гост и член на журито бе Димитър Дончев – професионален барман, член на Българската асоциация на барманите. Той направи атрактивна демонстрация пред претендентите за наградата за начина на приготвяне на коктейла и неговата презентация. След оспорвана надпревара и достойна конкуренция първото място зае Исмаил Тунджай Исмаил. Той показа най-добри умения при приготвянето на безалкохолен коктейл.
 Исмаил ще представи гимназията на регионалното състезание по професии в средата на месец март във Велико Търново. Пожелаваме му ползотворна подготовка и успех!
Лиляна ДИМИТРОВА

 

пред Извикано

Писна ми да превръщат Свищов в призрачен град Мерките по унищожаването на комарите УЖАСНО ЗАКЪСНЯХА и се измериха с едно наистина смехотворно пръскане със самолет, модел "Битката при Вердюн"...

Официална страница на FACEBOOK