С умните е по-добре /Мисъл на деня/

#
03 Feb 2019

,,С умните е по-добре. С тях се чувстваш свободен и ленив. С глупаците си зает през цялото време. Трудиш се с пот на челото. Той (глупакът) през цялото време възразява и възразява… Защото е уверен! И от тези безсмислени възражения ти изгубваш силата, издържливостта и съобразителността, с които така си се гордял. Глупаците обичат да наказват умните. Първо – така се самоизтъкват, второ – умните си го получават и трето – вижда се кой е главният. Единствено, после не знаят какво да правят!‘‘
Михаил ЖВАНЕЦКИ

Актуално Свищов припомня: Михаил Жванецки е роден през 1934 г. в Одеса. Той е от авторите, които умеят да придадат на мисълта лаконична, саркастична и напълно завършена форма. И най-важното, в афоризмите му всеки вижда себе си – макар и често пъти да не му се иска.

 

 

пред Извикано

Синдромът на придобитата институционална некадърност /СПИН/ убива България  Писах тук за некомпетентността в България. Когато съм по-краен и повече уморен от сблъсъка с реалността, дори говоря за некадърност, за новия СПИН, който пронизва и прониква в държавното тяло на България – Синдромът на придобитата инстутуционална некадърност. Последната дума за благоприличие заменям понякога с некомпетентност.

Официална страница на FACEBOOK