С умните е по-добре /Мисъл на деня/

Преглеждания: 19 #
03 Feb 2019

,,С умните е по-добре. С тях се чувстваш свободен и ленив. С глупаците си зает през цялото време. Трудиш се с пот на челото. Той (глупакът) през цялото време възразява и възразява… Защото е уверен! И от тези безсмислени възражения ти изгубваш силата, издържливостта и съобразителността, с които така си се гордял. Глупаците обичат да наказват умните. Първо – така се самоизтъкват, второ – умните си го получават и трето – вижда се кой е главният. Единствено, после не знаят какво да правят!‘‘
Михаил ЖВАНЕЦКИ

Актуално Свищов припомня: Михаил Жванецки е роден през 1934 г. в Одеса. Той е от авторите, които умеят да придадат на мисълта лаконична, саркастична и напълно завършена форма. И най-важното, в афоризмите му всеки вижда себе си – макар и често пъти да не му се иска.

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Ентусиасти от ДТГ се включи в инициативата „Да изчистим България”/СНИМКИ/