С поредна куха структура туристите няма да дойдат

Преглеждания: 16 #
16 Sep 2018

ЗАРАБОТИ ПОРЕДНА КУХА СТРУКТУРА, НАПРАВЕНА ЗА ДА ИМА РАБОТА ЗА НАШИ ХОРА. По подобие на Туристически информационен център „Царевград” в старата столица и Свищов си има вече подобна структурка. Единственият назначен засега е съпругата на директор общинска дирекция в кметската администрация...
Гръмко бе обявено, че предстои лицензиране на центъра и подобни. Не става ясно обаче кому е нужен - в Търново през туристическите обекти годишно преминават над 500 хиляди /петстотин хиляди/ души. Посетителите на всички обекти в Свищов годишно са 10 - 12 хиляди /десет - дванадесет хиляди/.
Център вече си имаме, но нямаме никаква стратегия или поне визия за развитието на туризма. Това реално е единственото нещо, което може да донесе някакви пари в Свищов. След три години „турски сериал” немски инвеститор така и не се появи. Няма и да дойде! В момента се опитват да продадат на електората поредната розова боза - бизнес парк с чуден изглед към Дунав. Това е поредния кьорфишек.
Иначе поне три дни в седмицата на пристанището рано акостира лайнер със западняци-пенсионери.
Три-четири-пет автобуса извоззват туристите я към Търново, я към Плевен. Към място, където имат по-нармална инфраструктура. И нямат хранилки за наши! Русенци наричат подобни корабчета бабишлайнери, защото знаят че им носят приходи.  Който може да смята колко пари могат да се съберат само от входна такса в Историческия музей. Да си помечтаем и за по една нощувка в местните хотели... Но в Русе няма „джунгли” в Парка на възрожденците или Младежкия парк! Царевец или Панорамата се поддържат без медиите да напомнят на местните власти, да си свършат работата.

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!