Ректорът: Покрихме 625 хиляди минус и приключваме с преходен остатък!

Преглеждания: 741 #
30 Dec 2020

Няма да допусна Академия да престане да съществува и каквото зависи от мен за нейно добро, ще го направя! Това заяви пред Актуално Свищов, проф. д-р Марияна Божинова, ректор на СА „Димитър А. Ценов“. Тя се обърна към нас с разяснения по казуса, който от близо месец е в центъра на общественото внимание.

„Аз правя всичко възможно да стабилизирам Академията! Заварих минус от 2,624 млн. лв! Изготвих Оздравителната програма, която Министерството на образованието и науката и после Министерски съвет утвърди и ни отпусна на траншове 1,999 млн. лв. Изпълнихме и преизпълнихме мерките за тази година и не само покрихме 625 хиляди, които бяха минус, а и приключваме с малък преходен остатък и то в условията на пандемия.

Многото имоти са ни тежест. Връщаме ги на държавата. След терена срещу болницата, ще освободим и сградата с двор, където сега е Печатницата ни. Местим я под 1 блок в Студентски град, където имаме вече 3 наематели, като 1 е отворил барче. Още преди да пуснем писмата до наемателите на въпросния терен, 1 от тях сам ни писа, че иска да се премести там. Решихме да информираме и другите. Локацията не е важна за търговци, извършващи ремонтни дейности, компютърни и т. н., каквито са 5-6 от горните наематели. Изключение правят само 3 - за кебапчета, риба и цигари. Просто на тях са изпратили погрешно писма... Може би да са запознати всички.. Преиначават се нещата, за съжаление...

А иначе градът има нужда от сериозен инвеститор и работни места. Не може да стои този терен така... Грозен и опасен! Писаха ми над 100 граждани, които не познавам. Те искат да се продаде и застрои този терен, да има инвеститор...“, коментира проф. Божинова. Ректорът обеща да отговори на всички въпроси на Актуално Свищов в първия работен ден на свищовската Алма матер през 2021 година.

Александър ШАБОВ

Сн.: архив

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна помощ на пострадали от семейно и полицейско насилие.

пред Извикано

Новините на 2020 година - такива, каквито са! Топ 10 на това, което Ви вълнуваше през 2020 година

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов в снимки