Разделението ни прави слаби, обединението на принципна основа ни прави силни

Преглеждания: 53 #
17 May 2019

Какви цели си поставя Демократична България - Свищов, какви са неговите амбиции в политическия живот на община Свищов? На тези и други въпроси Актуално Свищов потърси отговор от представители на политическото обединение. Негова основна цел през следващите месеци е: "Нека всички заедно да върнем Свищов там, където принадлежи – сред носителите на просветата, свободата и европейската мисъл на България!" 

- Кои организации влизат в Демократична България - Свищов?
- Марин Маринов, председател на местната организация на ДСБ – Свищов:
Обединението „Демократична България“ включва партиите „Да България“, ДСБ и „Зелено движение“. Местни организации в Свищов имат ДСБ и „Да България“. „Зелено движение“ имат симпатизанти, но нямат местна структура. За изборите за Европейски парламент опитахме да формираме широко обединение на демократично мислещите хора в Свищов. Включихме се с пълни сили в тази кампания, за подкрепим националната листа на „Демократична България“, но и да направим заявка за предстоящите местни избори наесен.
- Преодолени ли са на местно ниво различията и борбата кой да води бащина дружина, характерни за дясното политическо пространство?
- Бойко Александров, председател на предизборния щаб на Демократична България – Свищов:
Подкрепа за „Демократична България“ заявиха различни хора – свободни, независими личности, които не се притесняват да обявят своите позиции. Аз и моите колеги от Коалиция за Свищов – Елиз Караманлиева, Марин Маринов, Иван Бернардов, д-р Христо Попов, Светлана Георгиева застанахме зад проекта „Демократична България“. Други хора стоят настрана, но все повече разбират, че без влизане на читави хора в политиката нещата няма да се променят. На местно ниво кампанията за Европейски парламент се организира от предизборен щаб от пет души, но всички се ангажират с изпълнението на планираните дейности. Всеки е свободен да предлага свои идеи. Всички се включват солидарно във финансирането на кампанията. Дотук нещата вървят добре. Стремим се към разширяване на политическия формат. По основни теми имаме еднакви или сходни позиции с много хора, а разделението не води до нищо добро.
- Форматът, който анонсирате, е пряко свързан с изборите за Европейски парламент. Доколко трайна е коалицията и какви са амбициите й за местните избори, които са след броени месеци? Кой е вашият кандидат, който ще поиска доверието на свищовлии да управлява града и Общината следващите четири години?
- Венцислав Михайлов, председател на Да България – Свищов:
Обединение „Демократична България“ е заявило дългосрочни намерения в политическия живот на страната. Изборите за Европейски парламент са отделна надпревара, но ние ги разглеждаме и като подготовка за местните избори наесен. Желанието ни е да покажем добър резултат сега, да вдъхнем увереност на колебаещите се хора. Конкретни разговори за местните избори ще водим след 26 май. Решението ни е да излезем със силни кандидатури за кмет, кметове на населени места и пълна листа от достойни личности за общински съветници. Всичко това предстои. Но да повторим призива към политически формации и хора, изповядващи демократични ценности: Разделението ни прави слаби, обединението на принципна основа ни прави силни. Нека всички заедно да върнем Свищов там, където принадлежи – сред носителите на просветата, свободата и европейската мисъл на България! Да излъчим заедно най-светлите личности и заедно с тях да работим за възкресението на града ни! Дължим го на предците си, дължим го на децата си!
- Анонсирахте среща в Свищов с водачите на листата за Евроизборите. Някакви детайли ще обявите ли за срещата?
- Венцислав Михайлов, председател на Да България – Свищов: Срещата е насрочена за 18 май, събота, от 11 ч. в камерната зала на Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ и е отворена за всички желаещи да разговарят с кандидатите на „Демократична България“ за Европейския парламент.
Александър ШАБОВ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

пред Извикано

Общинска управа 2015 - 2019: Издевателство и тормоз над обикновените граждани! Самозабравили се и ЛУМПЕНИЗИРАНИ чиновници изпращат "Общинска охрана" да преследва Гражданина в частния му имот - с репресивното разпореждане да....ПОДПИШЕ АКТА, чието получаване ПО-РАНО по пощата Гражданинът не само не отрича, но и е обжалвал, прилагайки го към Жалбата до Съда.

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

ОП „Чистота” отряза живи дървета в „Стоян Ников”?!