Разделът е БСП - опозиция или патерица на ГЕРБ

Преглеждания: 142 #
15 Jun 2020

 Отхвърлили са да има протести и всенародна подписка
 Станишев е предложил да седнат с ГЕРБ на маса ..Формално кръгла...
Бъдещето на БСП ще се реши на 12 септември, не се чувствам бламирана, каза председателят на партията Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“.
Тя посочи, че на пленума в неделя са се случили важни неща. „Важното за БСП е, че въпреки съпротивата, пряк избор на председател ще има. Това беше моя основна цел за реформа в партията“, обясни лидерът на партията.
В последните четири години имаше две различни мнения за това как БСП да влезе във властта и с кого да управлява. Едната е да сме категорична опозиция, другата – да се търси общо управление с ГЕРБ, обясни Корнелия Нинова.
„Предложих доклад, в който се дава критична оценка на управлението на ГЕРБ и внасяне на вот на недоверие през септември. Постъпиха и предложения за протести, но и това беше отхвърлено“, обясни тя и отбеляза, че Сергей Станишев е предложил да се направи кръгла маса с ГЕРБ.
Според Корнелия Нинова БСП трябва да влезе във властта, но през парадния вход, а не като патерица на някоя друга партия.
Това е спор в националния съвет, ако попитаме структурите съм сигурна, че не искат да сме патерица на ГЕРБ, категорична беше Корнелия Нинова.
„Не избираме само председател, от това какво ще решат членовете на партията, зависи как ще върви БСП“, уточни тя.
На пленума изнесох подробен доклад до стотинка и призовах поименно всички на дискусия, но никой не се отзова, обясни тя за финансовия отчет на БСП.
Бюджетът не беше гласуван, а не беше отхвърлен, уточни Нинова. Тя беше категорична, че партията не е пред фалит. По думите й, всеки който се интересува, може да се запознае с документите.

Елена ГУНЧЕВА

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Свищов се събуди от летаргичен сън /СНИМКИ/