Променливо време през седмицата - дъжд, сняг и мартенски температури

Преглеждания: 168 #
10 Feb 2020

През повечето дни ще бъде динамично и по-топло от обичайното за сезона, пише Дир.бг. Февруари продължава с променливо време - ще има и студ, и сняг, и мартенски температури.
Днес облачността ще се увеличи и след обяд  и привечер ще бъде значителна. Ще духа слаб вятър от югозапад  и температурите ще се повишат, достигайки интервала от 6 до 11, 12 градуса. Малко по-ниски ще останат в някои райони, в които все още има снежна покривка - в ниските части на Западна България и Лудогорието. До края на деня ще остане почти без валежи.
През нощта облачността ще бъде значителна. Ще духа вятър от запад и югозапад, по-силен в Дунавската равнина. В Северна България ще превали дъжд и още по-бързо ще топи снежната покривка, където е останала. Минималните температури ще бъдат по-високи и ще бъдат от около нулата до плюс 5-6 градуса.
През деня утре облачността ще бъде значителна. Преди и около обяд над северните райони и около Стара планина ще превалява краткотраен дъжд, а в по-високите места и планините над 1200-1400 метра - сняг. По-късно след обяд краткотраен ще превали и над южните райони.
В Софийско ще вали дъжд и мокър сняг от мартенски тип, на такъв му казват "щъркелов сняг".
Максималните температури утре ще бъдат също мартенски: от 9 до 15-16 градуса, малко по-ниски в Лудогорието, до 6-8 градуса.
В сряда облачността ще бъде променлива. В Дунавската равнина ще бъде ветровито. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните - без съществена промяна, от 7 до 13 градуса. Почти без валежи, като слаби краткотрайни превалявания от сняг и дъжд са възможни в Рило-Родопската област.
В четвъртък минималните температури слабо ще се повишат  и ще бъдат от около нула до 3-4 градуса.  Облачността ще бъде по-често значителна, с временни разкъсвания над северните райони. Вятърът ще се ориентира от изток, предимно слаб.
В петък остава топло за февруари, с минимални температури от минус 1 до 4 и дневни - от 8 до 13 градуса. Ще духа слаб, в източните райони - временно умерен вятър от югоизток-изток.
Облачността ще бъде значителна, а след обяд от запад ще започнат превалявания от дъжд, над 1600-1800 метра - от сняг.
През нощта срещу събота дъжд ще превали и в останалите части на страната.
През двата почивни дни ще остане меко за февруари, с минимални температури около нулата и дневни - от 7 до 12 градуса.
Според предварителните прогнози, следващата седмица ще започне с още по-топло време и температури, доближаващи 20 градуса.

 

 

 

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Красотата на Рибарниците край Хаджидимитрово /ГАЛЕРИЯ/