Прокуратурата иска затвор за Анелия Танчева заради далавери със земи за 313 000 лв.

Преглеждания: 96 #
14 Jan 2019

67-годишната брокерка от Свищов има 5 условни присъди и сега е подсъдима отново

ПРОКУРАТУРАТА ИСКА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА 67-ГОДИШНА БРОКЕРКА, която през есента на миналата година получи поредна условна присъда от съда в Свищов, пише вестник "Борба". Анелия Танчева бе осъдена на 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок за нанесени вреди от измами със земи за 313 319 лв. Като управител на фирма „Терра 2777” ЕООД брокерката мамила четири години до 2015 г. бизнесмен, семейство лекари и още двама души, сред които и столичанин. Тя обещавала сделки със земи срещу тлъсти комисиони, но после реални продажби или покупки нямало.

Танчева е осъждана пет пъти от 2000 до 2007 година за подобни машинации. Въпреки това на 3 октомври 2018 г. Свищовският районен съд я пожалва с поредна условна присъда. Със същата присъда тя е оправдана, че на 25.03.2014 г. в Свищов чрез използване на неистински концесионен договор е направила опит да получи без правно основание сумата от 9539,68 лева – главница и лихва, собственост на ЕНТЕК ООД. Брокерката обаче е осъдена да заплати на частните обвинители и граждански ищци по същото дело 236 720 лв. на местното дружество ЕНТЕК, на семейство Петрови 68 091 лева и на Ц. М. от София 8500 лв.

ТОВА ДЕЛО СЕГА Е НАСРОЧЕНО ЗА 17 ЯНУАРИ В ОКРЪЖНИЯ СЪД ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Прокуратурата иска затвор на брокерката, тя самата обаче също обжалва условната си присъда и определените парични суми за плащане, а двама от частните обвинители също са недоволни.

В момента Анелия Танчева е подсъдима по обвинителен акт на Районна прокуратура в старата столица. След разследване на „Борба”от 9 октомври 2018 г. тя бе арестувана и обвинена в поредна измама със 117 дка ниви по жалба на Емилия Трифонова от Ресен. Два месеца по-късно бе дадена на съд, но делото още не е стартирало. Междувременно след престой зад решетките Танчева бе пусната под домашен арест заради куп заболявания.

Н. ГЕОРГИЕВА

Актулно Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали, изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com

Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев".

пред Извикано

Ваучери според акъла Актуалния днес Йохан фон Гьоте: "Където глупостта е образец, там разумът е безумие."

Официална страница на FACEBOOK

Галерия

Разходка в Академията /Снимки: Александър Шабов/